Motorrijlessen in Amsterdam

Ben je op zoek naar een rijschool in Amsterdam waar je tegen een voordelige tarief kwalitatief goed rijles ontvangt, dan bij je bij ons aan het juiste adres. Er zijn verschillende soorten motorrijbewijzen afhankelijk van je leeftijd. In de onderstaande tabellen kun je hier alles over nalezen.

 Welk motorrijbewijs heb ik nodig?

Afhankelijk van je leeftijd zijn er diverse type motorrijbewijzen op dit moment. In de onderstaande tabel kun je zien welk rijbewijs je kunt behalen afhankelijk van je leeftijd.

Volgens het CBR kun je voor de lichte motor (A1) kun je vanaf 17 jaar beginnen met rijlessen. Voor de middelzware motor (A2) kan dat vanaf 19 jaar als je al een A1-rijbewijs hebt en anders vanaf 20 jaar. Voor de zware motor (A) kan het vanaf 21 jaar. In de onderstaande tabel kun je een overzicht vinden.

Type RijbewijsMaximaal motorvermogenType motorLeeftijd rijlesPraktijkexamen leeftijd
A111 kW (15pk)Lichte motorVanaf 17 jaar18 jaar
A235 kW (48pk)Middelzware motorVanaf 21 jaar21 jaar
A + code 8035 kW (48pk)Licht/ middelzwaarVanaf 21 jaarVanaf 21 jaar
AOnbeperkt vermogenZware motorVanaf 24 jaarVanaf 24 jaar
A+ code 80: Vanaf je 21ste kun je examen doen voor een volledige A-rijbewijs. Je krijgt dan op je motorrijbewijs de aantekening code 80 Dit houdt in dat je 2 na 2 jaar automatisch een volledig A-rijbewijs tot je beschikking hebt. Of tot je de leeftijd van 24 jaar bereikt. Je hoeft dan niet nog een keer een examen AVD-examen te doen.

 Hoe ziet het behalen van een motorrijbewijs eruit?

Het behalen van een motorrijbewijs bestaat uit drie onderdelen namelijk:

  • Één van de eerste stappen is het behalen van je motortheorie. Als je in het bezit bent van een autorijbewijs (B) kun je al beginnen met de AVB lessen. Indien nog niet in het bezit bent van een autorijbewijs dien je eerst je motortheorie te behalen voor je de weg op mag om naar het AVB terrein te rijden.
  • Daarna gaan we aan de slag met het behalen van je AVB (algemene voertuigbeheersing) De motorrijlessen voor het onderdeel AVB bestaat uit het uitvoeren van oefeningen op een parkeerterrein.
  • De laatste stap is het behalen van je AVD (algemene verkeersdeelname) Om je klaar te stomen voor het praktijkexamen zullen de motorrijlessen op de openbare weg in en rondom het examengebied van Amsterdam plaatsvinden. Voordat je kunt deelnemen aan het AVD-onderdeel dien je wel geslaagd te zijn voor het onderdeel AVB.

Wat zijn de kosten en hoe snel kan ik mijn motorrijbewijs halen?

De kosten voor de motorrijlessen kun je vinden in het onderstaande tabel. Om te kunnen bepalen hoeveel lessen je ongeveer nodig zult hebben dien je een vrijblijvende proefles bij ons te volgen. Afhankelijk van je aanleg en ervaring kunnen wij dan een actieplan opzetten en naar het motorrijbewijs toewerken. Natuurlijk proberen wij je op een zo voordelig mogelijke manier aan je motor rijles te helpen.

Kosten motorrijles en examens 
Losse les (2 uur)€ 80,-
Praktijkexamen AVB€ 120,-
Praktijkexamen AVD € 200,-
Speciale actiepakket 20 lesuren + examens € 840,-

Motorrijles aanbieding!

Wij hebben op dit moment een mooie aanbieding. Wij bieden een starterspakket aan van 20 motorlessen inclusief alle praktijk examens (AVB + AVD) voor 840 euro.

Neem snel contact met ons op voor een proefles via het contact formulier.

Je kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen op: 06-18818188Motorrijles actie pakket

*Indien u langer dan 3 maanden geen les inplant komt uw voordeel tegoed helaas te vervallen.